+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

De Vrienden van Amstel Live 2020

17 jan 2020

Yellowspot heeft in opdracht van Stagebrothers het wederom spectaculaire decor van De Vrienden van Amstel Live 2020 voorzien van RGB LED verlichting.

fotografie: Nathan Reinds

De toegepaste LED verlichting bestaat onder andere uit 186 flenzen die door ons voorzien van RGB neon flex led. Ook hebben wij de ringen van de DJ booth gefabriceerd, hebben wij de tekst AMSTEL BROUWERIJ voorzien van onze RGB led strips en hebben we custom AMSTEL tap-armaturen gefabriceerd.

Het geheel wordt aangestuurd door onze hoogwaardige aansturing-apparatuur en zodanig opgeleverd dat de operator ter plaatse er direct probleemloos mee aan de slag kan.

bron: De Vrienden van Amstel Live (youtube)

De Vrienden van Amstel LIVE! begon op 15 januari 1998 onder de titel De Heeren van Amstel LIVE!, wat tevens de naam is van de eerste opnamelocatie: een typisch Hollands bruin café aan het Thorbeckeplein in Amsterdam. Het eerste seizoen werd het programma gepresenteerd door Barry Hay, daarna werd het overgenomen door Manuëla Kemp, gevolgd door Ellen ten Damme en Daphne Bunskoek. Nog later nam Xander de Buisonjé de presentatie over. De titel van het programma werd veranderd in De Vrienden van Amstel LIVE, om niet de indruk te wekken dat er uitsluitend heren optreden en omdat het programma later ook in andere cafés elders in het land werd opgenomen. De grootste kroeg van Nederland opent sinds 1999 haar deuren in Ahoy Rotterdam. Sinds 2010 werkt organisator Amstel bier samen met producent Tribe Company. In 17 jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot een toonaangevend muziekevenement in Nederland waarin allerlei verschillende muziekstijlen samenkomen met verrassende samenwerkingen tussen artiesten en spectaculaire decors met special effects. Naast De Vrienden van Amstel LIVE werd in 2010 gestart met de serie De Helden van Amstel LIVE!. Hierbij zingen Nederlandse artiesten nummers van artiesten en bands die hen inspireerden in de muziek, hun helden.

bron: wikipedia