+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

De Grote Klimaatquiz

20 okt 2020

Yellowspot verzorgt speltechniek en lichtdecoratie voor “De Grote Klimaatquiz”.

Tijdens de Nationale Klimaatweken komt de NPO met de toegankelijke, humoristische De grote klimaatkwis. Dé kwis die inzicht geeft in wat je zelf kunt doen voor het klimaat.

We worden overladen met heftige nieuwsberichten over desastreuze klimaatontwikkelingen, waardoor we soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom komt Human tijdens de Nationale Klimaatweken met de toegankelijke, humoristische De grote klimaatkwis. Dé kwis die inzicht geeft in wat je zelf kunt doen. Harm Edens test de kennis van Pieter Derks, Jörgen Raymann, Dyantha Brooks, Rayen Panday, Merel Westrik en Francis van Broekhuizen op het gebied van klimaatverandering. In twee teams spelen zij de kwis met vragen over eten en drinken, huishouden en vervoer. Anna Gimbrère praat ons bij over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe je zelf praktisch kunt bijdragen aan een beter klimaat.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de CO2-uitstoot in 2030 in Nederland moet zijn gehalveerd ten opzichte van 1990. Veel Nederlanders gebruiken al zuinige elektrische apparaten of zijn overgestapt naar led-verlichting, scheiden hun afval en wonen in een goed geïsoleerd huis. Ook de zes panelleden zetten stappen om bij te dragen aan een beter milieu. Speciaal voor het programma hebben zij zich een week lang ingespannen om zo klimaatneutraal mogelijk te leven. Is dat gelukt? Wat hebben ze daarvoor gedaan?

Harm Edens: “We moeten snel samen een betere wereld maken. En thuis kunnen we meer doen dan we denken. Dus ga kijken en laat je inspireren. En het wordt nog leuk en spannend ook!” De kijkers thuis kunnen aan het eind van de kwis zelf testen in welke mate zij op de hoogte zijn van belangrijke thema’s op het gebied van klimaatverandering en krijgen tips wat ze zelf kunnen doen om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De kijkers en panelleden strijden om dezelfde prijs: wie mag er straks zijn eigen bos gaan planten? De grote klimaatkwis is een coproductie van Human en NewBe, CCCP en POSVIDEO.

Zaterdag 24 oktober om 21:40