+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

Nieuwsuur

14 feb 2011

Yellowspot realiseert voor het NOS/NTR programma Nieuwsuur de decorverlichting.

In Nieuwsuur vormen nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame of promo’s, één geheel. Nieuwsuur is onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden. Het programma wordt gemaakt door twee taakgebonden omroepen; NOS en NTR.

Nieuwsuur is zeven dagen per week te zien tussen 22.00 en 23.00 uur op Nederland 2. Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys presenteren de uitzendingen. Voor het nieuwsoverzicht en het sportnieuws schuiven wisselende presentatoren van NOS Nieuws en NOS Sport aan. Iedere uitzending bestaat grofweg uit drie blokken: een nieuwsoverzicht, een blok met achtergronden van het nieuws en een overzicht van het actuele sportnieuws. De afronding bestaat uit een ‘round-up’ van het belangrijkste nieuws van de dag, een mediaoverzicht, een blik op de dag van morgen en het weer. Op zaterdag en zondag is een verkorte versie van Nieuwsuur te zien. Zondag gespresenteerd door Joost Karhof. In de 10-minuten durende uitzending geeft Karhof een overzicht van het belangrijkste nieuws en de achtergronden, en de headlines van het sportnieuws.

Op www.nieuwsuur.nl vindt de kijker uitzendingen, losse reportages, nieuws, achtergronden en blogs. In de loop van de dag geeft de redactie steeds meer prijs over de inhoud van de komende uitzending. Tijdens de uitzending verandert de informatie op de site mee met de wisseling van de onderwerpen. Op die manier vindt de kijker bij alle onderwerpen extra achtergronden.

 

Nieuwsuur, Nederland 2, NOS/NTR

Maandag t/m vrijdag – 22.00-22.52 uur
Zaterdag – 22.00-22.30 uur