+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

Duiding – VRT

14 aug 2012

In augustus van 2012 heeft Yellowspot via Hollandse Handen de LED verlichting verzorgd voor een nieuw decor van de VRT, de Vlaamse publieke omroep. Onder de projectnaam “Duiding” hebben we het multifunctionele decor voorzien van honderden meters van onze RGB LED en tevens van 700 meter witte LED van 4000K, welke toegepast is in lichtbakken met daarvoor een print van de Brusselse skyline.

In het decor in studio 5 van de VRT wordt voor meerdere programma’s gebruikt, zoals Kopppen, Panorama, Terzake en De Zevende Dag. De kleuren van de LED’s in het decor geven elk programma hun eigen identiteit.

In onze werkplaats te Hilversum hebben we het decor, wat voor een groot deel uit industrieel uitziende H-balken bestond, al voorzien van onze RGB LED verlichting. Tevens waren er een drietal lichtbakken die boven de verschillende desken in de set hangen, die op verzoek van de Belgische lichtontwerper Michiel Milbou voorzien zijn van DMX gestuurde dimbare TL armaturen.

Vooral wil ik jullie nog eens bedanken voor het mooie werk dat jullie geleverd hebben! Het ziet er allemaal echt heel mooi uit” Michiel Milbou – lichtontwerper

Ook hebben we in onze werkplaats 12 LED controller kasten voorbereid met voedingen en ruim 60 stuks door ons zelf ontwikkelde¬† ALC-14 LED Controllers. Op locatie hebben we in 12 dagen tijd met nauwe samenwerking met de decorbouwer nog zo’n 4,5 kilometer aan kabel getrokken in en door het decor en vervolgens de LED verbonden met de controllers en geadresseerd naar wens van de lichtoperator. In het decor zijn ook nog 96 plexiglazen panelen verwerkt met RGB LED’s die door een derde partij is aangeleverd. Yellowspot zorgde voor de bekabeling hiervan, wat nog een uitdaging was omdat deze panelen verplaatsbaar moest zijn. Ook deze LED panelen draaien op onze LED controllers.