+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

Bankgiroloterij Kluizenspel

18 feb 2014

SBS 6

Yellowspot voorziet in opdracht van Talpa Producties het decor van het nieuwe televisieprogramma Kluizenspel van lichtdecoratie en speltechniek. De decorverlichting bestaat uit YS RGB ledverlichting met een totale lengte van ongeveer 1100 meter. Daarnaast worden er een 3-tal YS Colorhit slagknoppen in verwerkt, voor het spelen van het finalespel.

Zeven kluizen, zes spelrondes en een hoofdprijs van een half miljoen euro. Dat zijn de ingrediënten van een nieuwe zaterdagavondshow bij SBS 6.BankGiro Loterij Kluizenspel is vanaf zaterdag 8 maart om 22.00 uur te zien bij de zender.
In de studio staan zeven kluizen op een rij. In één van die kluizen zit het bedrag van 500.000 euro, in de andere kluizen zit helemaal niets. De kandidaat speelt zes spelrondes, waarbij niet alleen een beroep wordt gedaan op zijn algemene kennis, maar ook op zijn mensenkennis.
Voor ieder spel kiest de kandidaat namelijk zelf zijn tegenspeler uit. Op basis van summiere informatie en de eerste indruk, maakt hij een keuze uit drie publieksspelers. Schat de kandidaat zijn tegenspeler goed in en weet hij de spelronde te winnen, dan speelt hij een lege kluis weg en is hij een stap dichter bij de 500.000 euro. Aan het eind van het programma kiest de kandidaat één van de overgebleven kluizen. Hoe minder kluizen er over zijn, des te groter de kans dat de kandidaat met die 500.000 euro naar huis gaat.

Presentator Marc Klein Essink heeft ervaring met grote spelshows. Zo presenteerde hij in het verleden programma’s als Bankgeheim en Kies de Kluis. Tegenwoordig is hij bij SBS 6 te zien met de medische quiz De Lijf Show.

BankGiro Loterij Kluizenspel wordt geproduceerd door Talpa.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine