+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

The Voice of Holland

18 sep 2011

Yellowspot vervulde een belangrijk deel van de techniek achter de schermen bij de eerste twee seizoenen van The Voice of Holland, het grote kijkcijfer kanon van Talpa en RTL 4.

The Voice of Holland – De Blind Auditions.
Het begin van The Voice of Holland vond plaats in Theater De Vorstin in Hilversum. Daar werden vanaf eind augustus 2010 de audities opgenomen, en het werd meteen een regelrechte kijkcijfer hit. Het tweede seizoen begon met de Blind Auditions in Theater Spant! in Bussum. Naast de LED verlichting die Yellowspot in het decor gemaakt heeft, zorgde Yellowspot ook voor de techniek die de stoelen van de coaches met een druk op de knop liet draaien. De coaches Jeroen van der Boom, Angela Groothuizen, Nick en Simon en Roel van Velzen zitten aan het begin van elke auditie met hun rug naar de kandidaat, zodat ze de kandidaat alleen op hun zangkunsten kunnen beoordelen. Wanneer de coaches meer van de kandidaat willen zien, en met ze in zee zouden willen gaan naar de volgende ronde, deed een druk op de knop de kleur van de stoel veranderen en draaide de stoel naar de kandidaat.

The Voice of Holland – The Battle’s.
Een tweede groot succes van The Voice of Holland waren de afleveringen van The Battle. Deze set vond plaats in de Gashouder op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. Het publiek zat om een boxring waarin de kandidaten hun plaats in de live shows moesten veilig stellen. De boxring, tribunes voor publiek en het podium waar de band zat werden weer voorzien van onze RGB LED verlichting.

The Voice of Holland – The Live Shows.
Het eerste seizoen kwam live vanuit de studio’s van Lukkien in Ede, het tweede seizoen vanuit studio 22 in Hilversum. Het enorme succes programma knalde weer van de buis, en lopen de kijkcijfers zelfs op tot boven de 3 miljoen kijkers. Een groot decor met enorm veel techniek en special effects, ruim 1500 man publiek in de zaal en ruim 500 meter van onze eigen RGB LED in de set verwerkt…